DUYURULAR



Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi Hk.

Sayın Katılımcımız,

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi Genelgesi” (https://www.icisleri.gov.tr/cami-ve-mescitlerde-cemaatle-ibadet-edilmesi-genelgesi) kapsamında 29 Mayıs 2020 Cuma günü (yarın) itibariyle cami ve mescitlerde cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazları sosyal mesafe şartlarına uyarak kılınabilecektir. Genelgede cuma namazlarının cami içerisinde kılınamayacağı, cami bahçesi/avlusu, açık alanlarında kılınabileceğibelirtilmektedir.

Tuzla Müftülüğü tarafından iletilen cuma namazı kılınabilecek Camiler listesinde OSB’mizde bulunan Cami yer almamaktadır. Bu nedenle üzülerek yeni bir genelge düzenlenerek iletilene kadar OSB’mize ait camide cuma namazlarında hizmet veremeyeceğimizi bildiririz. Yine aynı genelge kapsamında öğle ve ikindi namazlarında şahsi seccadeler ile ve sosyal mesafeyi koruyarak OSB’miz camisinde namaz kılınabileceğini bilgilerinize sunarız.

Ayrıca genelge çerçevesinde ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacaktır. Abdest vb. ihtiyaçların iş yerlerinde giderilmesisuretiyle camiye gelinmesi konusunda gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla.

Duyurular Ana Sayfa